Nieuws
Posted in

Gemeente Pijnacker-Nootdorp organiseerde Taalmeterdag

Posted in

Op 15 mei organiseerde de gemeente Pijnacker-Nootdorp een speciale dag bij sportpark Oliveo: de Taalmeterdag. U leest het goed: taal. Inwoners van Pijnacker-Nootdorp die een uitkering van de gemeente krijgen, konden meedoen aan een taaltest. Zo ontdekten zij of zij moeite hadden met lezen.

Veel mensen kwamen naar deze dag, ongeveer veertig. Bijna alle mensen die de taaltest deden, hadden problemen met lezen. Veel van deze mensen wonen al lang in Nederland of zijn hier geboren. Soms konden ze op school niet goed meekomen of moesten ze al op jonge leeftijd gaan werken. Daarom is lezen voor hen nog steeds moeilijk.

Om deze mensen te helpen bedacht de gemeente de Taalmeterdag. Na de taaltest spraken de medewerkers van de gemeente met de inwoners die de taaltest hadden gedaan. Dat deden zij samen met Bibliotheek Oostland en de taalscholen TopTaal en NL Training. Ook bedachten zij oplossingen om mensen beter te leren lezen zoals een gratis computercursus bij de bibliotheek. Want als je moeite hebt met lezen, is een computer of smartphone extra lastig.

De gemeente wil in de toekomst nog een keer een Taalmeterdag te organiseren, maar dan voor iedere volwassene in Pijnacker-Nootdorp. Als dit iets voor u is of iemand die u kent, let dan goed op het lokale nieuws. Of ga eens langs bij het Taalhuis in elke vestiging van Bibliotheek Oostland.

Reactie plaatsen