Nieuws
Posted in

Opening van ontmoetingsplek ‘WijWest Dichtbij’ in winkelcentrum De Hoven

Posted in

Onder de grote belangstelling van partners en bewoners uit de wijk werd donderdag de WijWest Dichtbij ontmoetingsplek geopend in Winkelcentrum de Hoven Passage. Burgemeester marja van Bijsterveldt knipte om 15:30 het lintje officieel door waarna de eerste bezoekers direct binnen kwamen kijken.

Op deze toegankelijke plek is iedereen welkom voor hulp, advies en ontmoeting. WijWest Dichtbij biedt een plek waar inwoners laagdrempelig vragen kunnen stellen. Bijvoorbeeld over financiën, werk en opvoeding.

Voor alle vragen
Vanaf nu kunnen bewoners hier terecht met vragen over onder andere financiën, (vrijwilligers)werk, opvoeding, en hoe zij iets voor een ander kunnen betekenen. Het doel is om de inwoners snel en dichtbij huis te helpen wanneer zij (maatschappelijke) vragen of problemen hebben.

De nieuwe ontmoetingsplek is het resultaat van een samenwerking tussen verschillende organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de inwoners van Delft. De aanwezige partners, elk met hun eigen expertise, staan klaar om direct te helpen of een afspraak te maken voor verdere ondersteuning. 

Samenwerking van verschillende partijen
WijWest Dichtbij is een samenwerking tussen Delft voor Elkaar, Delft Support, GGZ Delfland, Werkse!, KesslerPerspectief, Doel Delfland, Herstelacademie, Lekker Bezig, Informatiepunt Digitale Overheid, Taalhuis en de Financiële Winkel. Deze organisaties bundelen hun krachten om de inwoners van Delft optimaal van dienst te kunnen zijn.

Reactie plaatsen